Sammanfattning från Stall Dalhem, Lag SM 2012

 

Vi på Stall Dalhem hade beslutat att vi skulle tävla mera detta år. Sedan fick vi reda på att man kunde skapa ett eget lag i lag sm. Perfekt för oss med fyra tävlingsintresserade ungdomar.  Min kära barndomskompis samt bästa vän Tove Borgström fick smita in Stall Dalhem. Alltså blev vi fem stycken sammanlagt inklusive en reserv. Alltså jag Matilda med min häst Baldur, Elise på Vigdis, Hanna på Oskar, Tove på Hetja och Denise på Bjartur. Suveränt tänkte vi men sedan uppstod problemet med en femgångshäst! Alla hästar är fyrgångshästar men när vi berättat dilemma för vår tränare Linnea Vas så skrattade hon och sa ”vi gör Bjartur till femgångshäst”. Bjartur är 20 år gammal häst men vi antog utmaningen att krossa talspråket – de går inte att lära en gammal hund att sitta. Vi hade rätt, med små framsteg började han lägga pass, de gick inte fort med det var pass! Vi har haft många träningar på Dalhem, vi har en sådan bra sammanhållning och folk har ofta med sig kakor som är ett stort plus! Alla har tränat mycket flitigt på ovalbanan, paddocken, i naturen och allas föräldrar har vart medverkande med gott stöd. Ibland har vi slappat och ridit och badat tillsammans och vi har de mycket trevligt.

På tävlingsdagen blev de lite körigt pga av passen PP2 skulle hållas på Stall Dalhem och vi andra skulle starta tidigt på Klevsvik så vi fick köra två gånger och de betydde att vi fick lämna Denise på stallet ensam för att alla skulle hinna. Tyvärr gjorde de så Denise blev stressad och de fick inte hela sträckor med pass. Men när hon senare hade kommit till Klevsvik och flocken var samlad var alla glada! Senare när hon skulle rida femgång så slutade poängen 4,60!! Alla var nöjda och särskilt Denise som fick 6,5 för traven som hon för ett år sedan inte kunde få på kommando. Denise blev även offret för ha T6 med även där fick hon strålande poäng och slutade på 4.93:

 

 

 

 

 

Elise börjar med att göra succé med ett fint V3 program på hennes egna fina Vigdis som tidigare har vart Linneas och Fanny Vas tävlingshäst.  Deras poäng blev 5,20, Elise fick även ha Flagglopp och dressyr från mark/show. Flaggloppen klarade hon galant med mycket bra tid och poängJ vi har haft lite problem med hur showen skall gå till. Ingen av oss har tidigare vart med och vi visste inte riktigt vilken tema vi skulle ha. När vi står på tävlingsbanan och ser alla andra färgglada ekipage så insåg vi att vi skulle klätt ut oss mer. Elise står med stallskorna, höga strumpor och en känning. Men när låten ”when you say nothing at all” börjas spelas och publiken fylls av ”åh vad söt” känsla och Elise ler lyriskt åt publiken släpper spänningen. De gjorde en mycket vacker uppvisning med tömkörning och jag lovar att många fick rysningar på armarna när hon räcker fram en röd ros till Vigdis som avslut, denna gren fick vi 6.00:

 

 

 

Tove red på sin häst Hetja, hon står inte på Dalhem utan på Hovgården. När de visade sin T5 fick de fina poäng. När hon skulle ha trail så klarade Hetja alla utan problem förutom ett moment när man skulle hänga upp kläder. För just vid det tillfället började de blåsa och kläderna yrde omkring dem, men efter de klarade de sig felfritt igenom banan. Även terrängen klarade de utmärkt! I både terrängen och trailen fick de 5,60.

 

Hanna blev vår reserv med hennes häst Óskar. De red T7, V4och FS1. Hanna red utmärkt under T7 och fick fina poäng som vanligt. Men sedan hade vi missat att man skulle göra olika övergångar i V4 Special. Hanna satte dock alla övergångar perfekt och fick deras högra siffra någonsin 6,5 för skritt! Helt otroligt! Sedan gjorde hon ett fint program i dressyr, de såg mycket fint och harmoniskt ut och deras poäng blev 5,50:

 

 

 

 

 

Sedan är de jag, Matilda som fick äran att rida samma grenar som Hanna. Baldur och jag har tävlat i t7 och V4 innan med bra resultat så de var inte så stora förändringar utom övergångarna som han skötte sig utmärkt på. Jag kan stolt berätta poängen som var 6,07 på v4 och 5,60 på T7. Även dressyren gick bra trotts några missar:

 

 

 

 

 

Sådär nu har jag berättat lite om varje person i laget och hur de gick. Alltså kan vi sammanfatta att alla var glada när vi kom hem. Många föräldrar var med och coachade, hejade och var hästskötare. Solen sken och de var mycket trevligt att ligga i solen, tror de flesta hade ful bonnabränna. Men humöret var på topp och alla var nöjda med sin insatts. Nu är de bara hoppas att vi är bland de tolv som kommer vidare, vi hade i slutpoäng 5,09.

Skrivet av Matilda Sandelin, Stall Dalhem

Trackback
RSS 2.0