Bli blodgivare!

Djarfurs styrelse behöver tillskott av nya friska krafter! I februari är det dags för Djarfurs årsmöte, då det bl a skall väljas nya medlemmar till styrelsen. Valberedningen är redan igång med sitt arbete, och den här gången är det en hel hög poster som behöver bemannas.

 

Ordförande på ett år: Efter flera år på ordförandeposten känner jag (Karin) att det är dags att dra sig tillbaka till en mer blygsam post i styrelsen. Att vara ordförande är roligt och trevligt då man har många kontakter med medlemmarna! Ordföranden är den som i många sammanhang är föreningens ansikte utåt. Man sitter också i "prime position" då det gäller att få information från omvärlden, dvs SIF och andra föreningar. Just nu är SIF i ett mycket spännande skede i o m omorganisation inför den förestående ansökan om anslutning till Riksidrottsförbundet.
En gång om året arrangerar SIF ordförandekomferens, ett forum att träffa andra ordförande i och få instpiration av hur man arbetar i andra islandshästföreningar. Ordförande har också (om man vill) den hedersamma uppgiften att vara prisutdelare på Djarfurs tävlingar!

 

Kassör på två år: Vår kassör Netha som axlat rollen som kassör i fyra år (minst?) vill nu lämna över stafettpinnen. Under de år som gått har stora förändringar och förbättringar av kassörens roll och förutsättningar genomförts. Dels av oss själva (läs Netha) genom att ta hela vårt ekonomisystem in i 2000-talet med kontokort och bank på internet. Bokföringen görs givetvis i ett bokföringsprogram. Och dels så har SIF genomfört en rad förändringar som har lyft bort stora poster från kassören - försäljning av ryttarlicenser sköts numera av SIF, medlemsregistret hålls av SIF (ordföranden och kassör har tillgång till föreningens medlemsregister via webben) och från och med 2013 tar SIF även hand om inbetalningarna av medlemsavifterna. Det som återstår för kassören är att ta emot medlemsavgifter och hålla register över sponsormedlemmar samt att hålla ordning på föreningens ekonomi och bokföring. Inom parentes kan nämnas att Djarfur har en mycket stabil ekonomi, vi ligger på ungefär samma siffror från år till år.

 

Ledamöter och Suppleanter på 1 eller 2 år: Dels har vi några fyllnadsval (1 år) och dels några nyval (2 år). Ledarmöter och suppleanter är motorn i styrelsens maskineri. Tillsammans föreslår, planerar och genomför vi aktiviteter, inköp och förbättringar i föreningen. Vi har hittills haft olika ansvarsområden utpekade beroende på intresse så som t ex ungdomsansvarig, materialansvaig mm. Däremot ligger tävlingsansvaret utanför styrelsen, det sköts av tävlingskommittén med Ulrika Persson i spetsen.

Är du intresserad av att ta klivet in i styrelsen så kontakta valberedningen! Det är ett gott gäng i styrelsen, vi brukar ha roligt (och god fika) på våra möten, och det är inte alltför betungande med ca 8 möten à två timmar per år, plus höstmöte och årsmöte. Vi behöver nytt blod och ny energi för att det ska bli en bra fortsättning, så tveka inte att komma med och bidra! Dessutom kan jag nämna att som aktiv styrelsemedlem får man hela sin medlemsavgift betald av Djarfur året efter man utfört sitt uppdrag.

 

Valberedningen:
Sammankallande: Giesela Magnusson (giesela@telia.com)
Ledamöter: Simon Leidecker, Nathalie Andersson Lindholm, Louise Rosengren

 

Slutligen passar vi i styrelsen på att önska alla Djarfurmedlemmar

 

God Jul och ett Gott Nytt och Hästigt 2013!

 

Genom ordförande Karin Andersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0