Djarfur först som sist!

Under helgen 10-12 augusti 2012 avgjordes (som säkert ingen kunnat undgå vid det här laget) Junior och Lag SM för islandshästar på GHP, Säve. Efter tre spännande tävlingsdagar avgick lag Djarfur med segern! Här kommer hela tävlingen i ord och bild. Enjoy!
 
Fredagen började lite gråmulet och ett lätt men envist regn föll under dagen.
 
Här är laget som gjorde't uppställda inför invigningen. Från vänster till högar Malin Andersson, Ida Adler, lagledare Åsa Adler, Rebecca Haraldsson (framför Åsa), Emma Härnström, Felicia Torstensson och Janina Larsson. Alla lagmedlemmar var ordinarie i laget och tävlade i två grenar var.
 
Första grenen var T5 och den reds av Rebecca på Dokka. Hon bärgade hem 4,47 viktiga poäng.
 
Nästa gren var T6, där startade Malin på Dád. De gjorde en säker visning och slutade på 5,27 poäng och delad andraplats - med fyra andra ekipage!
 
Nästa gren på menyn var T7. Här startade Felicia på Svipur och de bärgade hem ytterligare 5,27 viktiga poäng! De kom på femte plats i grenen med den poängen.
 
Sedan var det Ida och Knarris tur att rida FS1 (dressyr). De gjorde en mycket fin visning och fick hela 6,33 poäng och blev därmed grensegrare!
 
I PP2 (stilpass) startade vår enda femgångshäst Glói med Janina på ryggen. Glói är inte så gammal och har precis börjat träna pass och stilpassen gick sådär. Men det blev 0,63 poäng och varje hundradel räknas!!!
 
Fredagens sista gren var FS3 (ungefär dressyr från marken) och här startade vår cowboy Malin med sin trogna springare Dád. I vanliga fall följer Dád efter Malin som en hund, men den här dagen var hon lite lätt stressad och okoncentrerad. För att i någon mån avhjälpa situationen såg vi till att väninnan Dokka fanns inom synhåll utanför banan.
 
Visningen gick bra, Malin charmade domarna och Dád lyckades hålla koncentrationen nästan hela tiden. De fick poängen 6,20 och ledde länge på det, men slutade så småningom på tredje plats.
 
Det var första dagen det. När dagen var slut låg vi på tredje plats! Det var väldigt spännande att påbörja dag två med det utgångsläget...
 
Nu hade solen krupit fram bakom molnen och både lördag och söndag bjöd på strålande väder!
Första grenen på lördagen var F2, och här startade Janina och Glói. Vi har tyvärr ingen bild på det, men den här gången satt passläggningarna som en smäck och Janina drog in 4,47 poäng till laget.
 
Sedan var det dags för Ida och Knarri att starta i V4. Bra visning, och de fick poängen 5,10. V4 är en lite annorlunda och knepig gren där gångarterna inte betyder mest, utan fina övergångar mellan gångarterna och prydlig ridning är det viktigaste.
 
Sen var det dags för Emma och Hökull att göra sin första start i tävlingen, och det blev i grenen V3. Och här klämde de till med poängen 5,73 och fick med det en grenseger!
 
Efter lunch var det dags för Emmas paradgren FR1 - flagglopp. Dock är det inte på Hökull hon har haft sina tidigare framgångar, så det var lite pirrigt i magen när det blev deras tur. Men Emma hade tränad järnet och hade en säker strategi i bakfickan, och det gick vägen! 5,40 poäng och en tredjeplats i resultatlistan!
 
Fullt ös medvetslös och fullt fokuserad!
 
Stilstudie! Smidighet och precision är viktigt för att lyckas.
 
Nästa gren var TR1, trail. Rebecca är koncentrerad och fokuserad...
 
Ett moment på trailbanan var att släpa en tung pulka med en nalle i från punkt A till punkt B. Både Dokka och Rebecca fick ta i för att lyckas.
 
Ett annat moment var trav över bommar. Trams, tyckte Dokka, och tog ett stort skutt över alla bommarna på en gång. Andra försöket gick betydligt bättre!
 
Fransgardinen hade de tränat i olika varianter under veckorna före tävlingen, så det gick hur bra som helst. Dokka promenerade igenom utan att tveka.
Poängen för trailen blev 7,80!
 
Det var alla grenarna under lördagen. På kvällen var det ryttarfest och där avslöjades ställningen inför de två sista grenarna. Djarfur ledde!!! Söndagen skulle bli hur spännande som helst!
 
Tävlingens näst sista gren var CR1, terräng. Här startade Felicia och Svipur. Banan var kul och omväxlande och Svipur skötte sig utmärkt!
 
Sista hindret på terrängbanan var en stock och den klarade de så här galant! Hela 7,90 poäng kammade de hem, den högsta poängen för laget!
 
Sista grenen i tävlingen var lagshowen. Temat tjejerna hade valt i år var "Starwars".
 
Förberedelser! Luke Skywalker (Emma) hjälper Yoda (Janina) att få till den rätta ansiktsfärgen.
 
Mycket färg krävdes för att få den rätta nyansen!
 
Nu är Yoda snart färdigsminkad! När det var klart upptäckte Emma att det var svårt att få bort den gröna färgen från fingret. Hur skulle det då gå för Janina att få bort den från ansiktet? Skulle hon behöva gå med grönt ansikte i skolan när den startar??? Nejdå, det gick bra att få bort färgen med tvål och vatten.
 
Yoda i full mundering.
 
En läskig storm trouper - eller om det kanske är Felicia?
 
Stormtrouper Felicia, Darth Wader-Malin, Yoda-Janina och Prinsessan Leia alias Rebecca.
 
Showdags! Den goda sidan, dvs Prinsessan Leia, Luke Skywalker och Yoda.
 
Darth Wader och Luke Skywalker möts i en duell!
 
Showen avslutades med ett dansnummer och alla blir vänner!
Domarna var roade, men inte tillräckligt roade. Poängen blev 6,70.
 
Nu var alla Lag SM grenar avklarade, och nu var det bara att vänta... Ett par junior SM grenar skulle klaras av innan prisutdelningen där resultatet skulle avslöjas.
 
Ida och Knarri startade i fyrgång på Junior SM och slutade på fjärde plats.
 
Så var det äntligen dags för prisutdelning. Traditionsenligt skall alla lagen komma till häst till prisutdelningen. Resultatlistan är ytterst hemlig, och lagen kallas in ett och ett med start bakifrån i resultatlistan. Vi tyckte att sista dagen gått ganska bra, och tänkte nog att vi skulle komma ganska högt men helt säker kan man aldrig vara...
 
På trettonde plats kom Team Gneisti, även de från Djarfur. Stall Gneisti-laget från vänster till höger: Matilda Lundström på Fláki, Nicole Ceder på Mökkvi, Amanda Sundström på Lysir, Anna Björck på Bogatyr och Izabella Jelldeus-Silvander på Tjaldur. Lagledaren Nathalie Andersson-Lindholm är skymd på bilden.
 
Stall Dalhems lagledare Matilda Sandelin på Baldur är också ett Djarfurekipage! Hennes lagkompisar är från Vaengur.
Stall Dalhem-laget från vänster till höger: Elise Harryson på Vigdis, Hanna Blixt på Óskar, Matilda Sandelin (lagledare) på Baldur och Denise Junger på Tinna (stand in vid fotografering)
 
Och så slutligen vinnarlaget!
 

Djarfur-laget från vänster till höger: Ida Adler på Knarri, Rebecca Haraldsson på Dokka, lagledare Åsa Adler, Janina Larsson på Gloi, Felicia Torstensson på Svipur, Emma Härnström på Hökull och Malin Andersson på Dáð

Jaha, så då har Djarfur äntligen lyckats vinna ett Lag SM! Under de fyra år jag har varit med så har de kommit tvåa i Norrköping 2009, tvåa i Mönsterås 2010, femma i Mönsterås 2011 och nu då slutligen etta på Säve 2012!

Traditionen bjuder att det segrande laget arrangerar nästa års Junior och Lag SM. Så under 2013 står vår förening inför en stor utmaning! Under årets tävling gjorde dryga hundratalet ekipage över 220 starter. Förutom själva tävlingen så skall det serveras mat, ordnas med boxar, strö och hö, fixa bana, planera trail och terräng osv osv. Mycket hårt arbete men också vädligt väldigt roligt! Hoppas många vill vara med och stötta oss med detta!

Text: Karin Andersson
Bilder: Ulrika Persson

 

 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: DonaldcoX

nike air max 2017
tiffany outlet
nike air max 2018
lululemon clearance
nike air max 2017
nike air max 90
锘?a href="http://www.airmax2018.us.com">cheap nike air max
kate spade bags
hogan donna
nike air max
nike airmax
nike air max men
nike air max
nike air max p谩nsk茅
nike air max donna
nike air max p谩nsk茅
cheap jordan shoes
cheap jordan shoes
kate spade outlet online
lulu lemon

2017-04-18 @ 13:45:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0