Två grensegrar dag ett!

Dag ett är avklarad och vi har fått två grensegrar!

Och dagen har bjudit på uppehållsväder i stort sett hela dagen, vilket vi är väldigt glada för. Så här såg utsikten ut från vår balkong i morse - disigt men uppehåll efter gårdagens våldsamma åskväder.


I år råder lite nya regler runt lagtält, och vi fick inte sätta upp vårt tält på samma centrala plats som sist. Däremot har J´r investerat i ett nytt stort tält sedan sist och erbjöd oss att dela med dem. Toppenbra! Så vi har vår "hemmabas" i Jórs tält, och våra stolar har vi ställt strategiskt vid banan.Flaggan är på plats!Glad publik! Och nej, det är inte klappersten utan sprängsten. Strokkur håller på med en byggnation!Dagen började starkt med Felicia och Svipurs seger i fyrgång special. Även i år gjorde Felicia en mycket prydlig visning och fick fina poäng.Efter lunch tog Emma en mer eller mindre väntad seger i flaggloppet. Pressen på Emma var naturligtvis stor då hon vann flaggloppet även förra året och det egentligen bara kunde gå lika bra eller sämre... Men det gick vägen även i år! Hon slog tvåan med drygt 10 sekunder och var den enda som gjorde en helt felfri ritt med två upptagningar och nedsättningar där flaggan stannade i hinken.Andra grenar vi avklarat idag är fyrgång (V3) där Ida och Vopni gjorde en helt OK prestation och kom på åttonde plats.Janina startade i femgång (F2) med en fyrgångshäst och kom på nionde plats. Mycket bra med tanke på att Gloí bara visade några steg i passläggningen!I T6 ("lätt T2") startade både Janina och vår reserv Josefine. Josefine gjorde en mycket fin visning och kom på femte plats, Janina kom på elfte plats. Synd att man inte får välja vilket resultat man vill räkna. ;-)Ida var även anmäld till stilpass, men där strök vi oss. Hennes Vopni är inte tränad för pass, så det kändes inte som någon idé att ens försöka. Emma och Gydja gjorde en mycket bra visning i T5 och kom femma.
Dagens sista klass var "terräng". Om man nu kan kalla det terräng när banan är lagd i ett stort varv rund ovalbanan... ;-) Hindren bestod av klättring över en jordvall med stopp på upp och nedvägen, hopp över hinder (stockar), passage förbi en traktor med motorn igång, passage genom passbanans startboxar och avslut med galopprace på passbanan. Janina gjorde ett kanonlopp och slutade trea! 

För att summera har vi haft en mycket bra första dag, och ser med tillförsikt fram emot de kommande dagarna.

Dagen har avrundats med lite middag - pizza för större delen av ungdomarna och vi vuxna (och Ida) har avnjutit en mycket god middag med rökt fisk och rökta räkor från Timmernabbens rökeri. Mmmmm....Nu är det snart natti natti så att vi kan vara lika pigga och taggade i morgon! Fortsättning följer...
Trackback
RSS 2.0