Lördagsrapport

Rapport från dag 2 på Lag SM! Idag har även Junior SM dragit igång, varför det har varit färre lag SM grenar än igår: Dressyr (Ida), Egen Show (Josefine och Felicia) och Trail (Emma och Josefine). I Junior SM har Sofia Fredriksson startat i V2 och T3.

Dagens första gren var dressyren.  Där startade Ida och Vopni. De gjorde en bra visning - tyckte de flesta utom Ida själv! Hon fick en sjundeplacering, vilket är helt OK!Sedan fick vi njuta av ett antal fina ekipage i Junior SM. Sofia och Klára var först med i V2 (fyrgång). Där gick det fint, och de skall rida B-final i morgon! Sedan startade de även i T3 där de hamnade i nedre delen av resultatlistan. De gjorde en bra prestation, men de andra var helt enkelt bättre!

Till lunchen stack några av oss iväg till det oemotståndliga rökeriet i Timmernabben. Där fick vi en utsökt lunch med rökt lax, rökta räkor och god fransk potatissallad. Mums!Efter lunch var det dags för FS3, egen show. Där gjorde Josefine och Býr en uppvisning där Býr var utklädd till dalmatiner och Josefine var hundförare. De slutade på nionde plats.Pinsamt att vara utstyrd i prickigt täcke...Men snäll pålle lyder matte ändå!

Felicia och Svipur genomförde en uppvisning där Svipur var utsmyckad till zebra och Felicia såg mest ut som en underskön indianprinsessa. Till "Circle of Life" från Lejonkungen utförde de en "healinguppvisning" där Felicia var en medicinman som healade Svipur från allt ont. En snygg och prydlig visning där hästen gjorde i stort sett det han skulle göra. ;-) Felicia slutade sjua.En söt och glad tjej!Klassen vanns av en ursöt liten tjej som var utklädd till Timon i Lejonkungen och hästen hade fått vildsvinsbetar à la Pumba. De var ett väldigt sött ekipage som verkligen showade, så segern var inte helt oväntad.

Dagens sista gren var trail. I år hade de hittat på en rad kluriga moment:
1. Lasta på och lasta av hästen i en trailer utan ramp, inklusive påsättning och avtagning av transportskydd (toppen tycket Býr som trodde att han skulle få åka hem)
2. Rida över en serie plastbommar från två håll. Från ena hållet skulle hästen ta höger ben först, från andra hållet vänster ben först. Den skulle inte stöta emot några bommar.
3. Bogsera sopsäck med innehåll i ett rep, repet skulle plockas upp från staketet, gå runt en markering, lämna tillbaka säcken på ursprunglig plats.
4. Parkera hästen vid en pall, stig av på pallen, led hästen ett varv runt pallen ståendes på pallen, sitt upp från pallen.
5. Öppna grinden in mot ovalbanan (onödigt tyckte Gýdja som tyckte hon var klar på banan för idag)
6. Passera en "allé" av heliumfyllda ballongerJosefine och Býr släpar säck.Gýdja var lite tveksam till att gå in i transporten, men av gick bra.Både Josefine och Emma gjorde mycket bra visningar, men resultatet får vi inte veta förrän i morgon! Vi håller tummarna för att det ska ha gått bra.
Senast vi räknade igenom poäng och placeringar låg Djarfur på femte plats. De som låg i leding var Jór och Stormur, och de är mycket jämna!

I morgon är sista dagen. De grenar som är kvar är T7 med Felicia och så förståss lagshowen. Håll tummarna för oss! :-)
Trackback
RSS 2.0