Ooops, we did it again!

Ständiga tvåan?! Vi gjorde't igen och knep andraplatsen på Ungdoms Lag SM 2010!

Ställningen efter lördagen gjorde oss något brydda. Vi hade halkat ner från en tredjeplats till en sjätteplats trots bra insatser i dressyr (Felicia och Svipur 3:a), show (Sofia och Lille-Loki 2:a) och trail (Emma och Gydja 2:a). Så söndagen ägnade Mats åt en del räkneövningar, plus att vi var och pratade med tävlingsledingen och tipsade om att de nog hade räknat fel under lördagen. De bestämde sig för att räkna om alltihopa!

Nåja, lördagen bjöd som ni kanske minns på väldigt mycket regn och en hel del kraftiga vindpustar. Därför var det en lättnad att redan på långt håll se taket på vårt tält när vi kom till tävlingsplatsen på söndagen. Det stor kvar, hurra hurra! Inte ens söndagen kunde bjuda på uppehållsväder, men nu var det snarare tung och blöt dimma än regn. Under vårt tälttak hade vi det så torrt och bra som vi kunde ha det.De grenar som avhandlades under söndagen var töltgrenar - Tove och Taktur i T6, Felicia och Svipur i T7 och Emma och Gydja i T5. På eftermiddagen var det dags för det roligaste inslaget - lagshowerna! Ett av Strokkurs lag hade en mycket underhållande show där två av deltagarna försökte tolka på miniskidor i gruset i en landskamp mellan Sverige och Island. Det hade gått bra på träning på torrt grus, men nu när gruset var blött tycks de ha vallat fel för en av deltagarna (Sverige) fick tappert springa bakom hästen med skidorna på fötterna - till publikens stora förtjusning! Bra gjort! När Island sedan föll och blev liggande (del av showen) så kom ambulansen utryckandes med en annan lagmedlem åkandes på en snowracer bakom hästen. Ryttaren hade en blinkande blå lampa på hjälmen och ackompanjerades av det intensiva och genomträngande larmljud en ambulans vanligtvis har. Vårt lag var vid tillfället i collecting ring och Store-Loki tyckte att det blev lite väl mycket med flaxiga kostymer, blinkande lampor och otäcka ljud och ville helst springa där ifrån. Ingen fara dock, Ida fick honom strax lugn igen.

Sedan var det dags för Djarfur show - Robin Hood! Det gick lysande, kadriljen och dräkterna satt där de skulle och Malin satt i speakerbåset och var berättarrösten. Strax innan hon skulle "gå i luften" blev hon jättenervös, men fick sig några lugnande ord till livs av Strokkurs tävlingsledare Emma Karlsson. "Det händer alla. Men det är bara att prata på, det som är bra är att ingen ser en!" Då lossade det och Malin rabblade sin text som ett rinnande vatten utan manus.


Hela showen kan ni se här: http://www.youtube.com/watch?v=GvwcxDN3efM

Efteråt var vi jättenöjda, och kände att nu kunde vi verkligen inte ha gjort något bättre än vi gjorde. Nu var det bara att vänta på resultatet och prisutdelningen.Till prisutdelningen (som förättades av SIF:s ordförnade Göran Fernsund och generalsekreteraren Anna Albinsson), samlades alla lagen i collecting ring, de allra flesta till häst. Som brukligt är började man bakifrån. Vi andades ut när vi insåg att vi inte kom sist i allafall. Nästa stora utanding kom när vi insåg att vi inte var sexa heller, utan skulle komma på "färgplats". När det sedan visade sig att vi inte kom vare sig femma, fyra eller trea heller steg spänningen ofantligt bland tjejerna! Och även hos undertecknad ordförande, tänk om vi skulle få Lag SM 2011 på halsen?
Vi hoppade och tjoade av glädje när det avslöjades att vi kom 2:a, och gratulerade Strokkur till att åter igen knipa förstaplasen. Jättekul!


Nöjda och glada styrde vi så småningom kosan hemåt. Någon stans i de småländska skogarna upphörde regnet, och när vi kom ut i Halland såg vi himlen igen! Borta bra, men hemma bäst!

Men allra allra bäst är våra Lag SM-tjejer Ida, Felicia, Tove, Sofia och Emma, lagledare Louise och showexpert Malin. Och våra kära hästar, Sviupur, Taktur, Store- och Lille-Loki och Gydja. Samt givetvis alla föräldrar och lillasyster Ebba som hjälpte till med allt det praktiska och att heja fram laget. TACK ALLA!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0