Vatten vatten, bara vanligt vatten...

Igår hade vi så trevligt så vi glömde att blogga! De grenar som avhandlades var flagglopp, fyrgång, femgång, pass, fyrgång special och terräng. Av dessa grenar var Djarfur segrare i flagglopp (Emma och Gydja) och fyrgång special (Felicia och Svipur).Men dagen började i moll. Sofias Lille-Loki var halt vid besiktningen. Det var att betrakta som en mindre katastrof eftersom han dels är vår enda femgångshäst och dels är den som skall vara med i FS3 (show).
Store-Loki och Ida som är vårt reservekipage fick rycka in i femgången, men stilpassen valde vi att avstå ifrån. Store-Loki är ingen femgångshäst, så vi hade inga större förhoppningar om att han skulle gå i pass... Nu var det rätt många andra ekipage som inte heller fick pass, så det gjorde inte så mycket, men tråkigt nog fick de också fel galopp. :-(

I fyrgången var Tove och Taktur med, och det gick bra. Sist på dagen var det terräng, och där var Tove och Ida med. Det gick också bra.

Under hela fredagen droppade lätta regndroppar. Men det var ingenting mot vad som väntade oss idag, lördag. Idag har regnet fullkomligt vräkt ner, och fram emot eftermiddagen började det även blåsa! Vår tält försökte vid ett tillfälle rymma, så vi fick förankra det i Sofia och Lille-Lokis showpall. Hoppas det står kvar i morgon bitti... Tur att vi har det i allafall, för att stå ute i regnet hade varit allt annat är roligt.

Men nu backar vi lite till tidig lördagmorgon. Under lördagen skulle Showen gå av stapeln, och vi kände inte att vi hade kunnat fylla ut Sofia och Lill-Lokis kostym med något annat ekipage. Därför var Sofia uppe i svinottan och värmde upp Loki så gott det gick. Vid veterinärbesiktningen var han ändå i lite tveksamt skick, men tack vare vår lagledare Louises stora övertalningsförmåga och det faktum att showen inte skulle utgöra någon stor påfrestning på Loki så fick han lov att ställa upp. Hurra!!!Första grenen idag var dressyr där Felicia och Svipur var vårt ekipage. De gjorde en mycket prydlig visning och vi tror att de hamnade på 5:e plats. Dock var det något problem med poängräkningen varför det kan komma att ändra sig. Eftersom regnet stod som spön i backen åkte vi tillbaka till hotellet (gissa om vi är glada att vi bor där) och torkade upp och åt lunch. Sedan gav vi oss tillbaka till tävlingsplatsen för att heja på Sofia och Loki i showen. Tyvärr vet vi inte resultatet där heller, men det såg JÄTTEBRA ut och var en kul och proffsig vising. I år var Loki ännu stiligare i illrosa pudelkostym. Han hade både pudelbollar runt benen och i svansen, mycket tjusigt! Temat var så klart "hund" och Loki fick springa genom en hoppring, kliva upp på lådan och gå i slalom mellan pinnar. Sofia hade också en liten rolig detalj med en svart bajspåse som hon gjorde stort nummer av att använda.Sist idag var det trail. Där var Ida och Loki med (som reserver) och Emma och Gydja. Det var en fantasifull bana med tvätt som skulle plockas ner och hängas upp, badbollar som skulle bäras omkring och ett tält man skulle gå igenom, bland annat. Loki, som är en mycket uppmärksam häst, tyckte att det mesta såg skumt ut. Ida lotsade honom med säker hand förbi alla farligheterna, och det gick hyfsat bra. Vårt stjärnekipage Emma och Gydja klarade banan galant så vi hoppas att det resulterade i bra poäng - det får vi se i morgon!


Loki funderar på om man verkligen ska gå igenom här...


Emma och Gydja

Regnet vräker fortfarande ner, och i natt kommer det (om möjligt) att intesifieras ytterligare innan det (förhoppningsvis) slutar upp i morgon. Vi hoppas att stallarna håller hästarna torra över natten, att tältet står kvar och att vi slipper nederbörd i morgon.

För övrigt bor vi bra och har trevligt! :-)

PS! Det finns de som tycker att det är roligt med regn - iallafall pölarna!


Kommentarer
Postat av: Hanna Leidecker

Hade verkligen tänkt åka ner och kika på er idag MEN det regnar ju lite lätt här på ostkusten så det blev inte så... Hoppas iaf att det går skitbra för er!

2010-07-24 @ 19:18:39
Postat av: Kajsa på Lag-sm

Ni är hjärtligt välkomna i morgon söndag! Vi har ett tält man kan söka skydd under.

2010-07-24 @ 19:53:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0