Nu är vi i gång igen!

Äntligen! Nu är det dags för Ungdoms Lag SM igen! I år går tävlingen av stapeln i Mönsterås på ostkusten. Djarfur har i år ett femmannalag bestående av:

Tove Borgström - Taktur
Felicia Torstensson - Svipur
Emma Härnström - Gydja
Sofia Fredriksson - Loki från Stora Holm (Lille-Loki)
Reserv: Ida Adler - Loki frá Hávardarkoti (Store-Loki)

Med på uttagningen var även Malin Andersson och Dád, men Malin valde att inte vara med på själva tävlingen. Däremot har Malin en stor del i lagshowens utformning, och är hjärnan bakom det mesta som händer på banan i den. Vad lagshowen innehåller tänker vi inte avslöja här och nu...
Ida Adler kvalade in till laget på familjens Kolfinnur. Det gjorde hon förra året också, men då blev Kolle halt och hon fick låna Louise Rosengrens Hergeir i stället. Det borde ju inte gå att upprepa, men även i år kvalade hon in på Kolle och sedan gick det bara ett par veckor innan han blev halt i år igen! Men nu är förhoppningsvis orsaken till hältan funnen och Kolle opererad. Det innebär givetvis att han inte kan vara med på tävlingen, varför Ida även i år rider på lånad häst. Spännande! Och bra gjort!


Träning inför lag showen

Idag har vi rest från Kungsbacka till tävlingsplatsen i Mönsterås. Resan tog 8 timmar med ett antal stopp. Utetemperaturen steg ju närmre ostkusten vi kom, och väl framme i Mönsterås hade vi närmre 30 grader! Hästarna klarade dock resan bra, och var endast lite svettiga på halsen. Men de var mycket lyckliga att kliva ur transporten när vi var framme. På tävlingsplatsen rusade vi ut och paxade några bra plättar för hagar med lagom mycket gräs och förhoppningsvis lite skugga. Fast i morgon ska det regna, så det kanske inte är någon ko på isen...
Dessutom satte "gubbarna" (Mats, Rickard och Fredrik) upp vårt medhavda tält vid banan, och det är en rolig historia som vi kan berätta en annan gång... :-)

När hästarna var ordentligt installerade i sitt tältstall åkte gänget (17 personer allt som allt) och checkade in på vårt hotell. Vi har ockuperat alla rum på hotellet utom 2, så vi dominerar ganska bra... Hotellet heter Höjdens Hotell och är både trevligt och mysigt! Varma och klibbiga som vi var längtade vi efter ett bad och åkte till Nynäs badplats och slängde oss i! Underbart skönt var det, men när vi kom upp var vi lite lätt brunprickiga av Kalmarsundsvattnet som mer är som en insjö än havet. Men skönt var det!
Nu var klockan stax efter åtta, och lokala pizzerian stänger kl 21. Men inför utsikten att få sälja pizzor till 17 hungriga göteborgare så höll pizzerian öppet lite längre, och dukade dessutom långbord åt oss på trottoaren utanför - till Mönsteråsbornas stora förtjusning. Och det visade sig betala sig, för snart dök det upp ett Lag SM gäng till och bänkade sig på pizzan. En bra dag för dem!


Delar av gänget väntar på pizza!

I morgon hägrar Flagglopp (Emma), Femgång (Sofia), Fyrgång (Tove och Ida) och terräng (Tove och Ida igen). Ny rapport kommer i morgon! Håll tummarna för oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0