Lyckat Alternativ KM!

Så har vi klarat av Alternativ KM 2009 - det första på fem år! 105 starter i 13 klasser - det ni! Vädret var inte på topp, men vi som var med på långritten förra helgen tyckte att det var jämförelsevis torrt... Däremot kryper kylan in i märgen efter ett tag, speciellt om man inte rör så mycket på sig. All heder åt våra tappra funktionärer och tappra domare Louise Rosengren som nog var ganska så kalla när dagen var över.
Roligt var det i allafall! Underbart med en tävling där man får göra lite som man vill - ösa ut rosetter i glada färger även om ekipagen inte hållit sig på banan hela tiden. En sådan här dag ska man vara lite extra snäll, för den här tävlingen är bara till för att vi ska ha roligt.
Höstmöte har vi också haft, men rekordmånga deltagare! Inte så dumt att förlägga det i samband med tävling och bjuda på lunch. Då kommer folk... :-) Utförligt protokoll kommer, men vi kan redan nu meddela att nu har vi fulltalig valberedning, förhoppningsvis kommer en ny redaktör för Djarfurbladet och vi har diskuterat lite runt nästa års tävlingar och motioner till SIF:s riksårsmöte.

 
Delad förstaplats i 2-gång barn - Felicia på Svipur och Josefine på Byr

Snöggur satsade allt på fart medans Kolle satsade på att inte bli nedsölad med öl


Hans och Nathalie snackar taktik


Ylur väntar ivrigt på att få springa medans Mats serverar Ulrika öl


Sokki funderar på vilket på åt vilket håll hem är?


Galopp för 5,0


Mycket folk på plats!


Whått väder!?!

Nu i helgen (3 - 4 oktober) gick Djarfurs höstritt av stapeln! Visst är det märkligt att en utomhusaktivitet man planerat månader i förväg visar sig vara förlagd på två dagar med urdåligt väder omgivet av dagar med idel fint höstväder? Nåja, det stoppar ju inte oss islandshästentusiaster. På lördagen gav sig hela 16 ekipage iväg från Klevsviks gårdsplan nästan exakt på utsatt tid. Bara det är en bedrift! Då regnade det inte. Fyra timmar senare landade allihopa hemma hos Susanne och Mathias i Hallås - i ösregn.
Efter att alla hästar blivit omsedda och omhändertagna väntade trevligt umgänge med filmvisning (SM 2008), tacos och givevis en massa prat.
Dagen därpå var det 12 ekipage som gav sig iväg mot Klevsvik igen (jodå, det var planerat, det var ingen som rymde under natten). Nu var det högt tempo på grusvägarna, tur att vi inte mötte några bilar... Kanske nästa klubbaktivitet skall vara en "vett och etikett i trafiken"-kurs? Nåja, allt avlöpte väl, det regnade inte och den starka blåsten märkte vi inte så mycket av förrän vi kom fram till blåshålet Klevsvik.
Trevligt var det i allafall, och roligt att så många ville och kunde följa med! Det här tar vi gärna repris på! Stort tack till Susanne och Mathias för iniativet och husrummet.
Läs gärna utförligare referat på Susannes blogg: http://kveikja.blogg.se/2009/october/hostritt-med-djarfur.html

 Hökull och Gydja förbereder sig

 Mer förberedelser

 Snart bär det iväg!

 Hela lördagsgänget, gula och granna!


RSS 2.0