Summering av Lag SM 2009

Förberedelserna

Kunde inte varit bättre! Tjejerna träffades nästan varje vecka under sommarlovet. Mycket tid, tänkande, planering och handarbete lades ner på lagshowen. Flitiga som myror sydde de en massa kostymering till både tvåbenta och fyrbenta. Med lite hjälp från några mammor och pappor, men det mesta gjorde de själva.

Några träningar blev det också. Louise och Nathalie ställde upp med sin tid, sitt kunnande och sina hästar och hjälpte laget vässa formen. Långa dagar blev det, men alla var glada och positiva!

Resan upp och ner

Gick hur bra som helst! Vi fick tag i bilar och transporter och chaufförer. Vi kom nästan iväg på utsatt tid. Vi stannade och rastade tillsammans, trevligt. Alla bilar höll, trots svart rök och konstiga missljud och framförallt en stor belastning med all packning, passagerare, hästar, takboxar mm. Och alla höll sams och hade trevligt, så de många timmarna gick snabbt och lätt.

Boendet

De tvåbenta bodde på Himmelstalunds Camping. Stugorna var väl OK. Utrustningen i stugorna varierade, men med fyra eller fler bohag att välja mellan så fick vi ihop det mesta. Alla sov bra i allafall. Men toaletterna och duscharna kändes tidvis som en sanitär olägenhet.

Uppstallningen

Hästarna bodde i tältstall i ansluting till Himmelstalundbanan. Där hade de det riktigt bra. Några hästar var lite stressade av miljön den första dagen, speciellt som det blåste och smattrade i tältduken ovanför deras huvuden. Men de vande sig snart och sedan fungerade det utmärkt. Torrt och fint var det också.
Dagtid fick de vara ute i hagar vi hade satt upp, och det funkade utmärkt det också. Gneistihästarna hade ett par hagar, Dád och Gydja som inte bor ihop men ändå träffats några gånger trivdes ihop, och Hergeir fick så klart en egen hage.


 Dáð och Gýðja

Maten

Alla i laget och familjen Fredriksson/Svenker hade förbeställt alla måltider. Maten som tillhandahölls var dock inte så mycket att hurra för, så Julia, Fredrik, Nathalie och Louise sällade sig till övriga vuxna till kvällsmålet. Första dagen hade alla grillmat med sig, andra dagen grillade vi lax och åt med senapssås, potatis och grönsallad. Sedan kom det fram att vi hade två riktiga matentusiaster med oss, Mats och Anders. Så sistsa kvällen planerade och lagade de maten till alla oss andra, och det var så hemligt så hemligt. Och vad gott det blev! Bruschetta till förrätt (minsann!) och goda köttfärsbollar med massa goa grejor i plus limesås, ris, bröd och sallad till det, mums mums. Och inte katten drack vi kranvatten till det inte.
Nästa år (om vi åker då igen) så vet vi redan vilka som ska stå för maten! :-)

 Anders kollar köttfärsbollarna

Banan

Himmelstalund är en jättefin tävlingsanläggning. Det är väl egentligen bara dressyrbanan som ligger lite trångt och tråkigt till. Annars finns det en framridningsovalbana och en tävlingsovalbana, och även för passhästarna finns både träningsraka och tävlingsraka. För terrängen kunde de också lägga en väldigt trevlig slinga med både naturliga svårigheter och uppbyggda hinder.
Dyggur har sitt klubbhus i anslutning till banan, och där ordnar de med mat och försäljning. De har en fin veranda framför "kiosken", så det är alltid torrt och prydligt där.

 Hergeir och Ida gillade banan

Arrangemanget

När vi först fick programmet blev vi smått förskräckta. Tidsprogrammet var späckat, och inga pauser inlagda förutom lunchrasten. Hur i all världen skulle det kunna fungera? Vi såg massiva förseningar framför oss.
Men det visade sig snart att Dyggur vet vad de gör, och att arrangera stora tävlingar har de stora erfarenheter av. Tidsprogrammet höll i stort sett. En timmes försening på lördagen, men annars flöt allt på bra och avslutades i stort sett som planerat på söndag eftermiddag. Bra jobbat!

Incidenter

Tävlingen var inte helt utan incidenter. Som tur var var inga av Djarfurs ekipage inblandade.
På fredagen blev starten av veterinärbesiktningen försenad p g a att veterinären hade blivit tillkallad till en olycka på E4:an. En häst hade gått över bommen i transporten på väg till tävlingen. Både hästen och hästägaren kom undan med blotta förskräckelsen, men ekipaget strök sig från tävlingen och åkte hem i stället.
Den andra incidenten av allvarligare art inträffade när tävlingen i stort sett var slut och lagen förberedde sig för att tåga in till prisutdelningsceremonin. Ett lag kom i formation i tölt längs passrakan då en av hästarna blev lite för glad och började galoppera. Ryttaren fick inte stopp på hästen som fortsatte ända ut på asfaltsvägen. Där gick ekipaget omkull och ryttaren blev klämd under hästen.
Tjejen som red blev givevis chockad, och hade gjort sig illa i höften och fick åka till akuten. Hästen fick ett otäckt jack ovanför ett knä och veterinär fick tillkallas. Ett tråkigt slut på en bra tävling.
På prisutdelningen tågade lagen in till häst. I spetsen för Djarfurs lag gick Hergeir med matte Louise stadigt vid sidan eftersom hon inte litade på att han skulle kunna hålla sig i skinnet med så mycket andra hästar (och ston) runt omkring sig. Så vi bromsade effektivt ner alla tankar på att gå i annan gångart än skritt, och det kändes under omständigheterna tryggt och bra.

 Här kommer Djarfur!

Lagandan

Djarfur laganda var på topp! Tjejerna stöttade och hjälpte varandra och hade roligt tillsammans. Uppkomna problem löstes nabbt av dessa kreativa tjejer. Föräldrarna stöttade pch hjälpte till där det behövdes, men det mesta jobbet gjorde de själva.
Djarfurs cafétält var med på resan och fungerade som bas för hela djarfurgänget Där satt föräldrar och de som för tillfället inte tävlade och pratade och umgicks, och stöttade de tävlande ute på banan.
 Djarfurs tältläger

Ledarna

Vi hade förmånen att ha med två kompetenta ledare i laget. Louise Rosengren som var den formella lagledaren, och Nathalie Andersson som tränade och coachade tjejerna. De jobbade bra ihop och kompletterade varandra på ett utmärkt sätt. Toppenbra!

IT supporten

Att den här bloggen över huvud taget kom till är Mats Adlers förtjänst! Han är Djarfurs meste IT-supportare, och det gör han så hiiimla bra!

 Glad Djarfurit

Sponsorerna

Utan er hade det här blivit en helt annan historia, både dyrare och blekare på alla sätt och vis. Stort tack till

Procranes AB
Damalini AB
Ridsport online
Tölt i Väst
Gneisti islandshästar
Stall Klevsvik
Åsens gård
Alafors gård
Svensk Ridsport
Ingen glömd hoppas jag???

Looken

De var så snygga tjejerna! Enhetligt klädda i Djarfur T-shirts, Lag SM jackor och sponsrade kepsar. Tjusigt!

 Snyggaste laget!

Insatserna

Till sist, insatserna. Ja, vad kan man säga? Vi kom ju tvåa!!! Ni var SÅ duktiga allesammans!

 Tvåa på Lag SM!

Tack alla för en mycket trevlig tävlingshelg i Norrköping! //Karin - stolt ordförande i Djarfur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0