Lördagens övningar

Idag har vi haft solsken, yippeee!

Lördagen började med terräng. Första ekipage ut var Malin och Dád. Malin var grymt nervös redan på kvällen innan... Men det hade hon inte behövt vara. Terrängbanan var jättetrevlig. Första hindret (eller ska man kalla det svårigheten) var en cykel (dé du Kolle!). Efter cykeln skulle man tölta ner för en liten backe, och hålla tölten mellan två markeringar. Sedan skritt längs en liten asfaltsväg, sedan över ett läskigt illblått vattenhinder.  Höger galoppfattning upp för en liten backe, sedan ner och gör en prydlig passage över asfaltsvägen igen. Upp för en liten gräsbacke i galopp, över ett hinder, ner i trav och trava över bommar. Sedan en skrittsträcka och in i skogen. Hoppa över ett litet naturhiner, sedan skritt över en nedfallen trädstam, sedan slalom mellan träden. Ner för en liten backe, sitt av. Led hästen ner för en backe, upp för en backe, vänd och led tillbaka igen. Sista momentet var att sitta upp från en sten. Sedan ut ur skogen - klart!
Alla Djarfurs tjejer klarade banan galant! Malin/Dád (reserver!) kom 11, Sofia N/Ára 15 och Sofia F/Loki 16 plats.Om det nu inte blev någon dramatik i terrängen så blev det desto mer dramatik när Jolnir skulle veterinärbesiktigas. Veterinären ville inte släppa igenom honom för han tyckte att han såg stel ut på vänster fram. Felicia fick en chans att värma upp honom mer och komma tillbaka. Nu blev vi lite stressade, för Jolnir hade ju en av huvudrollerna i lagshowen. Hur i all världen skulle vi kunna ersätta honom? Vi funderade och hade lite alternativ, men alla drog en suck av lättnad när han gick igenom. Med en hälsning från veterinären att han kanske borde pensioneras...
Nästa nummer var stilpass, och där hade vi Sara och Fláki som bevakade Djarfurs intressen. Och det gjorde de bra, de slutade på fjärde plats.
Efter lunch var det invigning där alla lagen paraderade in i sina fina jackor och med flygande fanor. Trevligt!Sedan var det dags för lagshow. Djarfur startade näst sist, så det blev en lång väntan. En massa roliga uppvisningar (men varför måste alla rida till "Ridum Ridum"?), roliga idéer och fina framföranden. Vårt Askungenummer flöt på bra trots att detta var första gången det kördes med full kostymering och all rekvesita. Tjejerna hade ju tränat på bra, så allt flöt som beräknat och fnissen och skratten kom där de skulle. Den enda som drabbades av scenskräck var Gydja som plötsligt inte alls skulle hoppa över det blommiga hindret, vilket hon gjort galant på varenda träning innan... Men Emma maskerade det hela så bra hon kunde och i övrigt flöt hela showen bra. Detta betalade sig med en sjundeplats (av 11).

Efter lagshowen blev det lite bråttom att värma upp våra två ekipage i fyrgång - Malin och Dád och Ida på lånade Hergeir. De red i samma heat, så det var ju lite extra spännande. Det började bra för båda. Hergeir så klart jätteflott, och Ida gjorde ett bra jobb att rida honom. Betänk att hon endast ridit honom sju gånger innan tävlingen, och bara en gång på ovalbana. Aldrig på tävling... Dád och Malin var också jättefina, bättre än någonsin. Sista momentet var ökad tölt för Malin/Dád och trav för Ida/Hergeir. Dád tuffade på bra i den ökade tölten, men tyvärr fick inte Ida till traven på Hergeir. Ovalbaneräven Hergeir förväntade sig att få springa i pass efter galoppen - inte mesig trav. Så de var inte helt överens och tyvärr blev det ingen trav.

Nästa gren var femgång, och nu var Sara och Fláki i elden igen. De presterade bra igen, och slutade på en hedersam fjärdeplats???? Tror vi. Eventuell rättelse kommer i morgon. :-)

Sista grenen för dagen var fyrgång special där vi hade Sofia F/Loki och Sofia N/Ára. Just nu vet vi inte hur det gick för dem, återkommer med resultatet i morgon.Sammanlagt så ligger Djarfur just nu på fjärde plats!

Nu kör vi järnet i morgon... Håll tummarna för oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0