Djarfur först som sist!

Under helgen 10-12 augusti 2012 avgjordes (som säkert ingen kunnat undgå vid det här laget) Junior och Lag SM för islandshästar på GHP, Säve. Efter tre spännande tävlingsdagar avgick lag Djarfur med segern! Här kommer hela tävlingen i ord och bild. Enjoy!
 
Fredagen började lite gråmulet och ett lätt men envist regn föll under dagen.
 
Här är laget som gjorde't uppställda inför invigningen. Från vänster till högar Malin Andersson, Ida Adler, lagledare Åsa Adler, Rebecca Haraldsson (framför Åsa), Emma Härnström, Felicia Torstensson och Janina Larsson. Alla lagmedlemmar var ordinarie i laget och tävlade i två grenar var.
 
Första grenen var T5 och den reds av Rebecca på Dokka. Hon bärgade hem 4,47 viktiga poäng.
 
Nästa gren var T6, där startade Malin på Dád. De gjorde en säker visning och slutade på 5,27 poäng och delad andraplats - med fyra andra ekipage!
 
Nästa gren på menyn var T7. Här startade Felicia på Svipur och de bärgade hem ytterligare 5,27 viktiga poäng! De kom på femte plats i grenen med den poängen.
 
Sedan var det Ida och Knarris tur att rida FS1 (dressyr). De gjorde en mycket fin visning och fick hela 6,33 poäng och blev därmed grensegrare!
 
I PP2 (stilpass) startade vår enda femgångshäst Glói med Janina på ryggen. Glói är inte så gammal och har precis börjat träna pass och stilpassen gick sådär. Men det blev 0,63 poäng och varje hundradel räknas!!!
 
Fredagens sista gren var FS3 (ungefär dressyr från marken) och här startade vår cowboy Malin med sin trogna springare Dád. I vanliga fall följer Dád efter Malin som en hund, men den här dagen var hon lite lätt stressad och okoncentrerad. För att i någon mån avhjälpa situationen såg vi till att väninnan Dokka fanns inom synhåll utanför banan.
 
Visningen gick bra, Malin charmade domarna och Dád lyckades hålla koncentrationen nästan hela tiden. De fick poängen 6,20 och ledde länge på det, men slutade så småningom på tredje plats.
 
Det var första dagen det. När dagen var slut låg vi på tredje plats! Det var väldigt spännande att påbörja dag två med det utgångsläget...
 
Nu hade solen krupit fram bakom molnen och både lördag och söndag bjöd på strålande väder!
Första grenen på lördagen var F2, och här startade Janina och Glói. Vi har tyvärr ingen bild på det, men den här gången satt passläggningarna som en smäck och Janina drog in 4,47 poäng till laget.
 
Sedan var det dags för Ida och Knarri att starta i V4. Bra visning, och de fick poängen 5,10. V4 är en lite annorlunda och knepig gren där gångarterna inte betyder mest, utan fina övergångar mellan gångarterna och prydlig ridning är det viktigaste.
 
Sen var det dags för Emma och Hökull att göra sin första start i tävlingen, och det blev i grenen V3. Och här klämde de till med poängen 5,73 och fick med det en grenseger!
 
Efter lunch var det dags för Emmas paradgren FR1 - flagglopp. Dock är det inte på Hökull hon har haft sina tidigare framgångar, så det var lite pirrigt i magen när det blev deras tur. Men Emma hade tränad järnet och hade en säker strategi i bakfickan, och det gick vägen! 5,40 poäng och en tredjeplats i resultatlistan!
 
Fullt ös medvetslös och fullt fokuserad!
 
Stilstudie! Smidighet och precision är viktigt för att lyckas.
 
Nästa gren var TR1, trail. Rebecca är koncentrerad och fokuserad...
 
Ett moment på trailbanan var att släpa en tung pulka med en nalle i från punkt A till punkt B. Både Dokka och Rebecca fick ta i för att lyckas.
 
Ett annat moment var trav över bommar. Trams, tyckte Dokka, och tog ett stort skutt över alla bommarna på en gång. Andra försöket gick betydligt bättre!
 
Fransgardinen hade de tränat i olika varianter under veckorna före tävlingen, så det gick hur bra som helst. Dokka promenerade igenom utan att tveka.
Poängen för trailen blev 7,80!
 
Det var alla grenarna under lördagen. På kvällen var det ryttarfest och där avslöjades ställningen inför de två sista grenarna. Djarfur ledde!!! Söndagen skulle bli hur spännande som helst!
 
Tävlingens näst sista gren var CR1, terräng. Här startade Felicia och Svipur. Banan var kul och omväxlande och Svipur skötte sig utmärkt!
 
Sista hindret på terrängbanan var en stock och den klarade de så här galant! Hela 7,90 poäng kammade de hem, den högsta poängen för laget!
 
Sista grenen i tävlingen var lagshowen. Temat tjejerna hade valt i år var "Starwars".
 
Förberedelser! Luke Skywalker (Emma) hjälper Yoda (Janina) att få till den rätta ansiktsfärgen.
 
Mycket färg krävdes för att få den rätta nyansen!
 
Nu är Yoda snart färdigsminkad! När det var klart upptäckte Emma att det var svårt att få bort den gröna färgen från fingret. Hur skulle det då gå för Janina att få bort den från ansiktet? Skulle hon behöva gå med grönt ansikte i skolan när den startar??? Nejdå, det gick bra att få bort färgen med tvål och vatten.
 
Yoda i full mundering.
 
En läskig storm trouper - eller om det kanske är Felicia?
 
Stormtrouper Felicia, Darth Wader-Malin, Yoda-Janina och Prinsessan Leia alias Rebecca.
 
Showdags! Den goda sidan, dvs Prinsessan Leia, Luke Skywalker och Yoda.
 
Darth Wader och Luke Skywalker möts i en duell!
 
Showen avslutades med ett dansnummer och alla blir vänner!
Domarna var roade, men inte tillräckligt roade. Poängen blev 6,70.
 
Nu var alla Lag SM grenar avklarade, och nu var det bara att vänta... Ett par junior SM grenar skulle klaras av innan prisutdelningen där resultatet skulle avslöjas.
 
Ida och Knarri startade i fyrgång på Junior SM och slutade på fjärde plats.
 
Så var det äntligen dags för prisutdelning. Traditionsenligt skall alla lagen komma till häst till prisutdelningen. Resultatlistan är ytterst hemlig, och lagen kallas in ett och ett med start bakifrån i resultatlistan. Vi tyckte att sista dagen gått ganska bra, och tänkte nog att vi skulle komma ganska högt men helt säker kan man aldrig vara...
 
På trettonde plats kom Team Gneisti, även de från Djarfur. Stall Gneisti-laget från vänster till höger: Matilda Lundström på Fláki, Nicole Ceder på Mökkvi, Amanda Sundström på Lysir, Anna Björck på Bogatyr och Izabella Jelldeus-Silvander på Tjaldur. Lagledaren Nathalie Andersson-Lindholm är skymd på bilden.
 
Stall Dalhems lagledare Matilda Sandelin på Baldur är också ett Djarfurekipage! Hennes lagkompisar är från Vaengur.
Stall Dalhem-laget från vänster till höger: Elise Harryson på Vigdis, Hanna Blixt på Óskar, Matilda Sandelin (lagledare) på Baldur och Denise Junger på Tinna (stand in vid fotografering)
 
Och så slutligen vinnarlaget!
 

Djarfur-laget från vänster till höger: Ida Adler på Knarri, Rebecca Haraldsson på Dokka, lagledare Åsa Adler, Janina Larsson på Gloi, Felicia Torstensson på Svipur, Emma Härnström på Hökull och Malin Andersson på Dáð

Jaha, så då har Djarfur äntligen lyckats vinna ett Lag SM! Under de fyra år jag har varit med så har de kommit tvåa i Norrköping 2009, tvåa i Mönsterås 2010, femma i Mönsterås 2011 och nu då slutligen etta på Säve 2012!

Traditionen bjuder att det segrande laget arrangerar nästa års Junior och Lag SM. Så under 2013 står vår förening inför en stor utmaning! Under årets tävling gjorde dryga hundratalet ekipage över 220 starter. Förutom själva tävlingen så skall det serveras mat, ordnas med boxar, strö och hö, fixa bana, planera trail och terräng osv osv. Mycket hårt arbete men också vädligt väldigt roligt! Hoppas många vill vara med och stötta oss med detta!

Text: Karin Andersson
Bilder: Ulrika Persson

 

 
 
 
 

Lag-SM GULD för Djarfur!

 
HURRA!
Vårt fantastiska Djarfurlag tog nu i helgen hem årets Lag-SM!
 
 
 
Nedan är länk till bl.a. en film från tävlingen.
http://ishestnews.se/svensknyheter/det-blir-savebanan-nasta-ar-igen
 
I väntan på fler bilder och förhoppningsvis en text kommer bilder från vår deltävlingen inför Lag-SM den 26/5!
Längst ner är det en bild som Louice Sporrsäter har tagit på ett dressyrekipage och de andra har Julia Honkavaara tagit. Julia låter också hälsa att:

"Folk från flaggloppet får mer än gärna kontakta mig då jag har bilder på alla som var med där :)
Skulle tagit fler bilder på resten av tävlingarna men fick fullt upp med att stötta mitt lag och heja på dem, och att fixa min egen häst och tävla själv ;) Nästa gång så!
 
MvH Julia Honkavaara
http://JuliaHonkavaara.blogg.se/ "
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för era fina bidrag!  /  blogg@djarfur.se
 
 
 

Kvällstävling med Trail och Öltölt

Den 19 juli anordnade ungdomarna i Lag SM laget Djarfur en kvällstävling i trail och öltölt (även Flagglopp stod på programmet men ströks pga för få deltagare - en!).
Tjejerna hade hittat på en finurlig trailbana som vi fick lotsa våra trogna och modiga springare igenom.
Sedan kördes det öltölt på ovalbanan så att det rök om det!
 
Vinnare i trail blev Susanne Törnqvist på Andi, och vinnare i öltölt blev Åsa Adler på Knarri.
 
Eftersom tjejerna både arrangerade och dömde så fick bland annat vi mammor vara med om det roliga!
 
Här kommer en riktig bildbomb från denna roliga kväll!
 
Första utmaningen: Gå på transporten, stå i 1 minut, gå av.
 
Ulrika och Dokka går prydligt av transporten.
 
 
Åsa och Knarri kolla in nästa hinder - slalom mellan konor på långa tyglar.
 
Linda och Hekla rider slalom - dock inte på helt långa tyglar. Domare Felicia övervakar.
 
Vinnande stil! Susanne och Andi tar ut svängarna, och här syns tydligt att Sus använder vikthjälper.
 
Ulrika och Dokka tar hinder nummer tre utan svårighet - snörgardin med ballonger.
 
Undertecknad på Dád klarade också gardinen utan krångel.
 
Åsa och Knarri på hinder nummer fyra - en läskig fålla med presenning i botten,
 
Linda och Hekla på väg in i hinder nummer fem - backa mellan bommar. Man fick rida in, sedan backa tillbaka samma väg man kom. Inte helt lätt!
 
Hinder nummer sex - hästen skall stå kvar på samma fläck medans man lämnar den och går tillbaka. Ulrika naglar fast Dokka med blicken, och Dokka står snällt kvar. Janina dömer.
 
Hinder nummer sju - avsittning på pall! Inte helt enkelt att pricka pallen, som Åsa visar här. Det gäller att vara vig!
 
När man landat på pallen skulle man leda hästen ett varv runt, stående på pallen. Dád klarade detta med glans.
 
Sedan skulle man sitta upp igen. Ulrika och Dokki i bra position!
 
Hinder nummer åtta var en rysare tyckte Knarri. Att traska över en presenning med vatten på verkade helt onödigt ur hans perspektiv, så han backade i stället.
 
Dád däremot klev över presenningen utan att tveka. Duktig pålla!
 
Näst sista hindret - man kunde välja mellan att hoppa hindret eller trava över bommar. Åsa och Knarri på väg, Malin dömer.
 
Sista momentet - skritta en sträcka så snabbt som möjligt!
 
Sen var det dags för den rafflande öltölten! Första paret ut var Mathias på Snöggur och undertecknat på Dád. I starten råkade Mathias spilla öl på Snöggur som tyckte det var otroligt äckligt! De fick en dålig start, och sen blev det inte precis tölt...
 
Inte lätt att både balansera ölglaset och försöka bromsa ner...
 
Hej vad det går!
 
Till slut blev det tölt, men då var det inte många droppar öl kvar!
 
Under tiden tuffade Dád glatt runt ett varv i tölt. Tyvärr gick det lite för fort så det skvimpades en del...
 
Funktionärerna tar tid, mäter spill och fyller på nytt.
 
Elin och Teitur i god stil.
 
Åsa och Knarri lyckades både tölta fort och behålla det mesta av ölen i glaset.
 
Andi töltar inte, så Susanne hade dispens att köra öltrav. Gick utmärkt det med!
 
Mycket öl kvar i glaset!
 
Elin och Sus låg lika efter grundomgången, så de fick rida ett skiljelopp. Andi travade snabbt och mjukt så de tog sig vidare till final!
 
Kladdig sport det här, var Sus och Elin överens om. Teitur ser ut att hålla med!
 
Dags för final! Åsa försöker hitta det rätta greppet.
 
Hård kamp om förstaplatsen!
 
Här kommer segraren!
 
Sus och Andi var helt nöjda med en andra plats i öltölt, och en förstaplats i trail!
 
Det där med tävling är klart överskattat, tyckte Hilmer...
 
Linda och Hekla fick specialpris för envisaste ekipage! Hekla var envis, men Linda var envisare!
 
Tack alla för en rolig och trevlig kväll! Det gör vi gärna om.
 
Vid pennan: Karin Andersson
Fotograf: Rebecca Haraldsson
 

RSS 2.0