Slutet gott, allting gott!

Så är årets Lag SM avklarat! Djarfur slutade på en femteplats. Det är vi otroligt nöjda med, med tanke på att vissa moment i tävlingen gick "sådär". Dagens stora händelse på söndagen var lagshowen. I år var temat Avatar - filmen alltså. Tjejerna hade lagt ner mycket tid och möda på att dramatisera och kadriljisera handlingen, och inte minst på kostymeringen!Här står två "bovar" (Ida och Louise) beredda på att starta sina rymdskepp och flyga in på Avatar-planeten.Här kommer avatarerna ridande för att rädda sitt levande träd (Malin).Aj aj aj, nu blir Avatarnerna beskjutna av bovarna! Ida har vattenkanonen i högsta hugg.Lägg märke på den fina svansen på Avatar-hästen!Nu har Avataren Emma blivit nedskjuten av bovarna. Gýdja står nu lös......inser hon, och beslutar sig för att lämna banan och alla dumheter.Avataren Janina slänger över Glois tyglar till Felicia och springer efter Gýdja som skenar ut från banan (i ytterst behärskad skritt). Då beslutar sig Gloi för att följa efter, och sliter sig ur Felicias grepp! Kaoset är ett faktum!Under tiden försöker bovarna hugga ner Avatarernas levande träd, men blir lite förbryllade av händelserna på andra sidan banan och glömmer bort att vara farliga för ett ögonblick.Men så småningom är alla hästar infångade och infösta på banan igen, och alla Avatarer återuppväckta och på krigsstigen. Men de hade tappat tråden lite, och red lite åt fel håll så kaoset fortsatte en stund...
Lägg märke till Býrs fina Avatar-ränder! Alla hästarna var randiga, men det syns så klart bättre på en musblack.Till slut (efter vad som kändes som en evighet efter allt strul) var bovarna omringade av Avatarerna och beslutar sig för att springa till sina rymdskepp och flyga hem.Slutet gott, allting gott! Avatarerna tackar för sig och lämnade banan - ilskna som bin och så klart besvikna över att det inte gått som de tänkt sig. Men det gick snart över! Ida och Louise hade hjärtans roligt i allafall när de rusade omkring och sköt med vattenpistoler!

Andra teman för lagshower i år var "Pirates of the Carribean" (tre nummer), cirkus, dramatiserad tävling (två nummer), Robin Hood (Plagiat! Hade vi förra året!) prinsessor, troll och Tjuren Ferdinand.

Prisutdelningen var som vanligt urspännande! Vi konstaterade att vi inte kom på fjortonde plats (jaa, inte sist), inte trettonde, inte tolfte... För varje upprop steg spänningen. När Vaengur presenterades som sexa förstod vi att vi var på färgplats, och mycket riktigt, femman var vi! Men gladast blev vi när vi hörde att Stormur blev tvåa, för det innebar att Jór vann och att Lag SM troligen kommer att gå av stapeln i västsverige nästa år. Vi har lovat att hjälpa till, så vi hoppas att Jór orkar ta detta stora arrangemang!

Idag har Kungsbacka Tidning varit och gjort intervju med tjejerna och lagledare Louise. Håll utkik efter reportaget i tidningen!Tack alla som var med, tack laget, tack föräldrar och tack vädergudarna för bra väder. Vi hoppas på revansch nästa år! Minst trea! Men inte etta, för då "måste" man arrangera... ;-)

Lördagsrapport

Rapport från dag 2 på Lag SM! Idag har även Junior SM dragit igång, varför det har varit färre lag SM grenar än igår: Dressyr (Ida), Egen Show (Josefine och Felicia) och Trail (Emma och Josefine). I Junior SM har Sofia Fredriksson startat i V2 och T3.

Dagens första gren var dressyren.  Där startade Ida och Vopni. De gjorde en bra visning - tyckte de flesta utom Ida själv! Hon fick en sjundeplacering, vilket är helt OK!Sedan fick vi njuta av ett antal fina ekipage i Junior SM. Sofia och Klára var först med i V2 (fyrgång). Där gick det fint, och de skall rida B-final i morgon! Sedan startade de även i T3 där de hamnade i nedre delen av resultatlistan. De gjorde en bra prestation, men de andra var helt enkelt bättre!

Till lunchen stack några av oss iväg till det oemotståndliga rökeriet i Timmernabben. Där fick vi en utsökt lunch med rökt lax, rökta räkor och god fransk potatissallad. Mums!Efter lunch var det dags för FS3, egen show. Där gjorde Josefine och Býr en uppvisning där Býr var utklädd till dalmatiner och Josefine var hundförare. De slutade på nionde plats.Pinsamt att vara utstyrd i prickigt täcke...Men snäll pålle lyder matte ändå!

Felicia och Svipur genomförde en uppvisning där Svipur var utsmyckad till zebra och Felicia såg mest ut som en underskön indianprinsessa. Till "Circle of Life" från Lejonkungen utförde de en "healinguppvisning" där Felicia var en medicinman som healade Svipur från allt ont. En snygg och prydlig visning där hästen gjorde i stort sett det han skulle göra. ;-) Felicia slutade sjua.En söt och glad tjej!Klassen vanns av en ursöt liten tjej som var utklädd till Timon i Lejonkungen och hästen hade fått vildsvinsbetar à la Pumba. De var ett väldigt sött ekipage som verkligen showade, så segern var inte helt oväntad.

Dagens sista gren var trail. I år hade de hittat på en rad kluriga moment:
1. Lasta på och lasta av hästen i en trailer utan ramp, inklusive påsättning och avtagning av transportskydd (toppen tycket Býr som trodde att han skulle få åka hem)
2. Rida över en serie plastbommar från två håll. Från ena hållet skulle hästen ta höger ben först, från andra hållet vänster ben först. Den skulle inte stöta emot några bommar.
3. Bogsera sopsäck med innehåll i ett rep, repet skulle plockas upp från staketet, gå runt en markering, lämna tillbaka säcken på ursprunglig plats.
4. Parkera hästen vid en pall, stig av på pallen, led hästen ett varv runt pallen ståendes på pallen, sitt upp från pallen.
5. Öppna grinden in mot ovalbanan (onödigt tyckte Gýdja som tyckte hon var klar på banan för idag)
6. Passera en "allé" av heliumfyllda ballongerJosefine och Býr släpar säck.Gýdja var lite tveksam till att gå in i transporten, men av gick bra.Både Josefine och Emma gjorde mycket bra visningar, men resultatet får vi inte veta förrän i morgon! Vi håller tummarna för att det ska ha gått bra.
Senast vi räknade igenom poäng och placeringar låg Djarfur på femte plats. De som låg i leding var Jór och Stormur, och de är mycket jämna!

I morgon är sista dagen. De grenar som är kvar är T7 med Felicia och så förståss lagshowen. Håll tummarna för oss! :-)

Två grensegrar dag ett!

Dag ett är avklarad och vi har fått två grensegrar!

Och dagen har bjudit på uppehållsväder i stort sett hela dagen, vilket vi är väldigt glada för. Så här såg utsikten ut från vår balkong i morse - disigt men uppehåll efter gårdagens våldsamma åskväder.


I år råder lite nya regler runt lagtält, och vi fick inte sätta upp vårt tält på samma centrala plats som sist. Däremot har J´r investerat i ett nytt stort tält sedan sist och erbjöd oss att dela med dem. Toppenbra! Så vi har vår "hemmabas" i Jórs tält, och våra stolar har vi ställt strategiskt vid banan.Flaggan är på plats!Glad publik! Och nej, det är inte klappersten utan sprängsten. Strokkur håller på med en byggnation!Dagen började starkt med Felicia och Svipurs seger i fyrgång special. Även i år gjorde Felicia en mycket prydlig visning och fick fina poäng.Efter lunch tog Emma en mer eller mindre väntad seger i flaggloppet. Pressen på Emma var naturligtvis stor då hon vann flaggloppet även förra året och det egentligen bara kunde gå lika bra eller sämre... Men det gick vägen även i år! Hon slog tvåan med drygt 10 sekunder och var den enda som gjorde en helt felfri ritt med två upptagningar och nedsättningar där flaggan stannade i hinken.Andra grenar vi avklarat idag är fyrgång (V3) där Ida och Vopni gjorde en helt OK prestation och kom på åttonde plats.Janina startade i femgång (F2) med en fyrgångshäst och kom på nionde plats. Mycket bra med tanke på att Gloí bara visade några steg i passläggningen!I T6 ("lätt T2") startade både Janina och vår reserv Josefine. Josefine gjorde en mycket fin visning och kom på femte plats, Janina kom på elfte plats. Synd att man inte får välja vilket resultat man vill räkna. ;-)Ida var även anmäld till stilpass, men där strök vi oss. Hennes Vopni är inte tränad för pass, så det kändes inte som någon idé att ens försöka. Emma och Gydja gjorde en mycket bra visning i T5 och kom femma.
Dagens sista klass var "terräng". Om man nu kan kalla det terräng när banan är lagd i ett stort varv rund ovalbanan... ;-) Hindren bestod av klättring över en jordvall med stopp på upp och nedvägen, hopp över hinder (stockar), passage förbi en traktor med motorn igång, passage genom passbanans startboxar och avslut med galopprace på passbanan. Janina gjorde ett kanonlopp och slutade trea! 

För att summera har vi haft en mycket bra första dag, och ser med tillförsikt fram emot de kommande dagarna.

Dagen har avrundats med lite middag - pizza för större delen av ungdomarna och vi vuxna (och Ida) har avnjutit en mycket god middag med rökt fisk och rökta räkor från Timmernabbens rökeri. Mmmmm....Nu är det snart natti natti så att vi kan vara lika pigga och taggade i morgon! Fortsättning följer...

Nu är det dags igen! Lag SM 2011

Sådär, nu är vi på gång igen! Nu är Djarfurs Lag SM lag 2011 på plats i Mönsterås. Laget består i år av Ida Adler på Vopni, Emma Härnström på Gydja, Janina Larsson på Gloi, Felicia Torstensson på Svipur och Josefine Falkman på Byr. Josefine axlar den tuffa rollen som reserv, och måste ha koll på allt! Dessutom är Sofia Fredriksson också på plats för att representera Djarfur på Junior SM. Eftersom hennes egna häst Loki fortfarande är konvalecent rider hon mamma Julias häst Klára.
Strax efter kl 17 anlände vi till tävlingsplatsen i Mönsterås. Med erfarenhet av vädret förra året har vi oroligt kollat alla tillgängliga prognoser hela veckan. Idag var regn utlovat, men ända fram tills nu har det inte handlat om mer än några enstaka droppar. I skrivandes stund har dock ett präktigt åskväder med blixt, dunder och ösregn brutit ut!
Iallafall, hagar är byggda, hästarnas boxar spånade, banan provriden och hästarna installerade i tältstallet. Allt är klart för start i morgon. Först ut är Felicia i klassen V4, därefter Ida i V3. Sedan ska Janina rida femgång (på en fyrgångshäst), Emma ska rida flagglopp (höga förväntningar efter segern förra året) och Josefine och Janina rider T6. Klassen T5 rids av Emma och dagens sista klass är terräng där Janina ska i elden igen.
Nu sitter ungdomarna och lägger sista handen vid sitt lagshow program som skall lämnas in i morgon bitti. Sedan är det sängdags. Natti natti!

RSS 2.0