Ooops, we did it again!

Ständiga tvåan?! Vi gjorde't igen och knep andraplatsen på Ungdoms Lag SM 2010!

Ställningen efter lördagen gjorde oss något brydda. Vi hade halkat ner från en tredjeplats till en sjätteplats trots bra insatser i dressyr (Felicia och Svipur 3:a), show (Sofia och Lille-Loki 2:a) och trail (Emma och Gydja 2:a). Så söndagen ägnade Mats åt en del räkneövningar, plus att vi var och pratade med tävlingsledingen och tipsade om att de nog hade räknat fel under lördagen. De bestämde sig för att räkna om alltihopa!

Nåja, lördagen bjöd som ni kanske minns på väldigt mycket regn och en hel del kraftiga vindpustar. Därför var det en lättnad att redan på långt håll se taket på vårt tält när vi kom till tävlingsplatsen på söndagen. Det stor kvar, hurra hurra! Inte ens söndagen kunde bjuda på uppehållsväder, men nu var det snarare tung och blöt dimma än regn. Under vårt tälttak hade vi det så torrt och bra som vi kunde ha det.De grenar som avhandlades under söndagen var töltgrenar - Tove och Taktur i T6, Felicia och Svipur i T7 och Emma och Gydja i T5. På eftermiddagen var det dags för det roligaste inslaget - lagshowerna! Ett av Strokkurs lag hade en mycket underhållande show där två av deltagarna försökte tolka på miniskidor i gruset i en landskamp mellan Sverige och Island. Det hade gått bra på träning på torrt grus, men nu när gruset var blött tycks de ha vallat fel för en av deltagarna (Sverige) fick tappert springa bakom hästen med skidorna på fötterna - till publikens stora förtjusning! Bra gjort! När Island sedan föll och blev liggande (del av showen) så kom ambulansen utryckandes med en annan lagmedlem åkandes på en snowracer bakom hästen. Ryttaren hade en blinkande blå lampa på hjälmen och ackompanjerades av det intensiva och genomträngande larmljud en ambulans vanligtvis har. Vårt lag var vid tillfället i collecting ring och Store-Loki tyckte att det blev lite väl mycket med flaxiga kostymer, blinkande lampor och otäcka ljud och ville helst springa där ifrån. Ingen fara dock, Ida fick honom strax lugn igen.

Sedan var det dags för Djarfur show - Robin Hood! Det gick lysande, kadriljen och dräkterna satt där de skulle och Malin satt i speakerbåset och var berättarrösten. Strax innan hon skulle "gå i luften" blev hon jättenervös, men fick sig några lugnande ord till livs av Strokkurs tävlingsledare Emma Karlsson. "Det händer alla. Men det är bara att prata på, det som är bra är att ingen ser en!" Då lossade det och Malin rabblade sin text som ett rinnande vatten utan manus.


Hela showen kan ni se här: http://www.youtube.com/watch?v=GvwcxDN3efM

Efteråt var vi jättenöjda, och kände att nu kunde vi verkligen inte ha gjort något bättre än vi gjorde. Nu var det bara att vänta på resultatet och prisutdelningen.Till prisutdelningen (som förättades av SIF:s ordförnade Göran Fernsund och generalsekreteraren Anna Albinsson), samlades alla lagen i collecting ring, de allra flesta till häst. Som brukligt är började man bakifrån. Vi andades ut när vi insåg att vi inte kom sist i allafall. Nästa stora utanding kom när vi insåg att vi inte var sexa heller, utan skulle komma på "färgplats". När det sedan visade sig att vi inte kom vare sig femma, fyra eller trea heller steg spänningen ofantligt bland tjejerna! Och även hos undertecknad ordförande, tänk om vi skulle få Lag SM 2011 på halsen?
Vi hoppade och tjoade av glädje när det avslöjades att vi kom 2:a, och gratulerade Strokkur till att åter igen knipa förstaplasen. Jättekul!


Nöjda och glada styrde vi så småningom kosan hemåt. Någon stans i de småländska skogarna upphörde regnet, och när vi kom ut i Halland såg vi himlen igen! Borta bra, men hemma bäst!

Men allra allra bäst är våra Lag SM-tjejer Ida, Felicia, Tove, Sofia och Emma, lagledare Louise och showexpert Malin. Och våra kära hästar, Sviupur, Taktur, Store- och Lille-Loki och Gydja. Samt givetvis alla föräldrar och lillasyster Ebba som hjälpte till med allt det praktiska och att heja fram laget. TACK ALLA!


Vatten vatten, bara vanligt vatten...

Igår hade vi så trevligt så vi glömde att blogga! De grenar som avhandlades var flagglopp, fyrgång, femgång, pass, fyrgång special och terräng. Av dessa grenar var Djarfur segrare i flagglopp (Emma och Gydja) och fyrgång special (Felicia och Svipur).Men dagen började i moll. Sofias Lille-Loki var halt vid besiktningen. Det var att betrakta som en mindre katastrof eftersom han dels är vår enda femgångshäst och dels är den som skall vara med i FS3 (show).
Store-Loki och Ida som är vårt reservekipage fick rycka in i femgången, men stilpassen valde vi att avstå ifrån. Store-Loki är ingen femgångshäst, så vi hade inga större förhoppningar om att han skulle gå i pass... Nu var det rätt många andra ekipage som inte heller fick pass, så det gjorde inte så mycket, men tråkigt nog fick de också fel galopp. :-(

I fyrgången var Tove och Taktur med, och det gick bra. Sist på dagen var det terräng, och där var Tove och Ida med. Det gick också bra.

Under hela fredagen droppade lätta regndroppar. Men det var ingenting mot vad som väntade oss idag, lördag. Idag har regnet fullkomligt vräkt ner, och fram emot eftermiddagen började det även blåsa! Vår tält försökte vid ett tillfälle rymma, så vi fick förankra det i Sofia och Lille-Lokis showpall. Hoppas det står kvar i morgon bitti... Tur att vi har det i allafall, för att stå ute i regnet hade varit allt annat är roligt.

Men nu backar vi lite till tidig lördagmorgon. Under lördagen skulle Showen gå av stapeln, och vi kände inte att vi hade kunnat fylla ut Sofia och Lill-Lokis kostym med något annat ekipage. Därför var Sofia uppe i svinottan och värmde upp Loki så gott det gick. Vid veterinärbesiktningen var han ändå i lite tveksamt skick, men tack vare vår lagledare Louises stora övertalningsförmåga och det faktum att showen inte skulle utgöra någon stor påfrestning på Loki så fick han lov att ställa upp. Hurra!!!Första grenen idag var dressyr där Felicia och Svipur var vårt ekipage. De gjorde en mycket prydlig visning och vi tror att de hamnade på 5:e plats. Dock var det något problem med poängräkningen varför det kan komma att ändra sig. Eftersom regnet stod som spön i backen åkte vi tillbaka till hotellet (gissa om vi är glada att vi bor där) och torkade upp och åt lunch. Sedan gav vi oss tillbaka till tävlingsplatsen för att heja på Sofia och Loki i showen. Tyvärr vet vi inte resultatet där heller, men det såg JÄTTEBRA ut och var en kul och proffsig vising. I år var Loki ännu stiligare i illrosa pudelkostym. Han hade både pudelbollar runt benen och i svansen, mycket tjusigt! Temat var så klart "hund" och Loki fick springa genom en hoppring, kliva upp på lådan och gå i slalom mellan pinnar. Sofia hade också en liten rolig detalj med en svart bajspåse som hon gjorde stort nummer av att använda.Sist idag var det trail. Där var Ida och Loki med (som reserver) och Emma och Gydja. Det var en fantasifull bana med tvätt som skulle plockas ner och hängas upp, badbollar som skulle bäras omkring och ett tält man skulle gå igenom, bland annat. Loki, som är en mycket uppmärksam häst, tyckte att det mesta såg skumt ut. Ida lotsade honom med säker hand förbi alla farligheterna, och det gick hyfsat bra. Vårt stjärnekipage Emma och Gydja klarade banan galant så vi hoppas att det resulterade i bra poäng - det får vi se i morgon!


Loki funderar på om man verkligen ska gå igenom här...


Emma och Gydja

Regnet vräker fortfarande ner, och i natt kommer det (om möjligt) att intesifieras ytterligare innan det (förhoppningsvis) slutar upp i morgon. Vi hoppas att stallarna håller hästarna torra över natten, att tältet står kvar och att vi slipper nederbörd i morgon.

För övrigt bor vi bra och har trevligt! :-)

PS! Det finns de som tycker att det är roligt med regn - iallafall pölarna!


Nu är vi i gång igen!

Äntligen! Nu är det dags för Ungdoms Lag SM igen! I år går tävlingen av stapeln i Mönsterås på ostkusten. Djarfur har i år ett femmannalag bestående av:

Tove Borgström - Taktur
Felicia Torstensson - Svipur
Emma Härnström - Gydja
Sofia Fredriksson - Loki från Stora Holm (Lille-Loki)
Reserv: Ida Adler - Loki frá Hávardarkoti (Store-Loki)

Med på uttagningen var även Malin Andersson och Dád, men Malin valde att inte vara med på själva tävlingen. Däremot har Malin en stor del i lagshowens utformning, och är hjärnan bakom det mesta som händer på banan i den. Vad lagshowen innehåller tänker vi inte avslöja här och nu...
Ida Adler kvalade in till laget på familjens Kolfinnur. Det gjorde hon förra året också, men då blev Kolle halt och hon fick låna Louise Rosengrens Hergeir i stället. Det borde ju inte gå att upprepa, men även i år kvalade hon in på Kolle och sedan gick det bara ett par veckor innan han blev halt i år igen! Men nu är förhoppningsvis orsaken till hältan funnen och Kolle opererad. Det innebär givetvis att han inte kan vara med på tävlingen, varför Ida även i år rider på lånad häst. Spännande! Och bra gjort!


Träning inför lag showen

Idag har vi rest från Kungsbacka till tävlingsplatsen i Mönsterås. Resan tog 8 timmar med ett antal stopp. Utetemperaturen steg ju närmre ostkusten vi kom, och väl framme i Mönsterås hade vi närmre 30 grader! Hästarna klarade dock resan bra, och var endast lite svettiga på halsen. Men de var mycket lyckliga att kliva ur transporten när vi var framme. På tävlingsplatsen rusade vi ut och paxade några bra plättar för hagar med lagom mycket gräs och förhoppningsvis lite skugga. Fast i morgon ska det regna, så det kanske inte är någon ko på isen...
Dessutom satte "gubbarna" (Mats, Rickard och Fredrik) upp vårt medhavda tält vid banan, och det är en rolig historia som vi kan berätta en annan gång... :-)

När hästarna var ordentligt installerade i sitt tältstall åkte gänget (17 personer allt som allt) och checkade in på vårt hotell. Vi har ockuperat alla rum på hotellet utom 2, så vi dominerar ganska bra... Hotellet heter Höjdens Hotell och är både trevligt och mysigt! Varma och klibbiga som vi var längtade vi efter ett bad och åkte till Nynäs badplats och slängde oss i! Underbart skönt var det, men när vi kom upp var vi lite lätt brunprickiga av Kalmarsundsvattnet som mer är som en insjö än havet. Men skönt var det!
Nu var klockan stax efter åtta, och lokala pizzerian stänger kl 21. Men inför utsikten att få sälja pizzor till 17 hungriga göteborgare så höll pizzerian öppet lite längre, och dukade dessutom långbord åt oss på trottoaren utanför - till Mönsteråsbornas stora förtjusning. Och det visade sig betala sig, för snart dök det upp ett Lag SM gäng till och bänkade sig på pizzan. En bra dag för dem!


Delar av gänget väntar på pizza!

I morgon hägrar Flagglopp (Emma), Femgång (Sofia), Fyrgång (Tove och Ida) och terräng (Tove och Ida igen). Ny rapport kommer i morgon! Håll tummarna för oss!

RSS 2.0