Lejonet Loki och lejontämjaren Sofia F

Stämningen på FS3 (show) arenan var något avslagen. Vi hade sett tre uppvisningar med varierande innehåll. Bland annat en morot i mänsklig storlek, en cirkusprinsessa som inte fick sin häst att lägga sig som det var tänkt och Emils Alfred som tömkörde sin trogne arbetskamrat iförd stilig loksele. Trevliga visningar, men inte så mycket drag och ärligt talat så började det dra lite i gäspbanden...
Då träder Lejonet Loki från Stora Holm och lejontämjaren Sofia Fredriksson in på arenan och tog över hela tävlingen! Sofia var klädd i klassisk cirkusdirektörsmundering - bländvita byxor, svarta stövlar och en blodröd kavaj. Som kronan på verket hade hon en stilig tjusarmustasch målad mitt i ansiktet - oemotståndligt!
Lokis utstyrsel var inte precis sämre. På kroppen hade han ett täcke i lejonfärgad plysch. På halsen en lejonman i pile, krönt av ett par lejonöron. Svansen var lindad med det lejonfärgade tyget och längst ner hade den så klart en tofs precis som riktiga lejon har.

Men bäst av allt var hans små tassar. Boots klädda med mer lejontyg och små klor målade på. Hur fint som helst!
Alla föll så klart för det här gulliga paret - även domarna skulle det visa sig. Med charm, fart och bravur framförde de ett frihetsdressysnummer som inte gick av för hackor. Loki var lös så när som en repgrimma som Sofia vid några få tillfällen fick ta tag i. Uppvisningen innehöll avsnitt där Loki "gick fot" i både skritt och trav, några bugningar åt olika håll och som bravurnummer steg Loki upp på en för evenemanget tillsnickrad låda (det är den som ligger på taket på Nathalies bil på bilden från Torsdag). Vid varje moment ackompagnerades Loki av Sofia som på bästa

cirkusdirektörmanér visade fram hans konster.

Det här gjorde de så bra att de vann grenen på hela 8,97 poäng! Och därmed gick Djarfur upp i ledningen efter dag 1 av tävlingarna.
I förbigående får vi väl också nämna att vi hade trail och flagglopp. I trailen var Emma/Gydja och Sara/Fláki med. De kom på 11:e respektive 6:e plats i hård konkurrens. Det fanns flera riktigt svåra hinder, bl a en vippbräda, en blå "vattengrav" i plast man skulle vada över samt en grind som skulle öppnas och stängas utan att man släppte taget eller bytte hand. Trickigt!

I flaggloppet hade vi tre startande, Sofia N/Ára, Emma/Gydja och Felicia/Jolnir. Eftersom Sofia N är reserv räknas endast Emmas och Felicias resultat till laget, och de kom på 5:e och 6:e plats.

Till Emmas STORA förtret missade hon den sista nedsättningen av flaggan. Hade hon inte gjort det så hade hon vunnit på en helt oslagbar tid. Men men, sånt händer...Vädret har under dagen varit varierande. Dagen började med strålande solsken och frukost på verandan. Förmiddagen var fin, och sedan mulnade det så klart på. Precis när Emma skulle starta trailen kom dagens störtskur - regnet öste ner i ca fem minuter. Sedan ömsom duggade det ömsom regnade det hela resten av dagen. Vi hoppas på mer sol och mindre regn i morgon...

I morgon fortsätter tävlingen med terräng, dressyr, pass, lag show, fyrgång och fyrgång special. Nu är det ju riktigt spännande när vi ligger i ledningen. Följ den spännande fortsättningen i morgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0